CONECTORI PENTRU CABLURI COAXIALE

BNC | TNC | N | UHF | Mini-UHF | FME | SMA | SMB/SMC/SMS | SSMB | MCX | MMCX | SMP | 1.6/5.6 | 7-16 |

R-TNC/R-SMA/R-BNC | Conectori transformabili | F | QLS | Adaptori | Catalog PDF complet

BNC

Seria de conectori BNC cu sistemul de cuplare de tip baioneta poate fi folosit pana la frecvente de 4 GHz. Stilul conectorilor este foarte flexibil fiind disponibile versiuni pentru diverse tipuri de cabluri,pentru circuite imprimate, pentru panou, drepti sau la 90 grade, cu lipire sau sertizare, cu impedante de 50 sau 75 ohm.

lista completa de conectori BNC

 

 

TNC

Similar conectorului BNC dar cu conectare prin insurubare, conectorul TNC poate fi folosit la frecvente superioare de pana la 11 GHz. Se folosesc in aplicatii de transmisii video sau de date unde rezistenta la vibratii si etanseitatea de contact sunt factori importanti. Conectorul este o varianta ieftina pentru solutii unde se folosc frecvente inalte.

lista completa de conectori TNC

N

Conectorii din seria N sunt de marime medie, cu precizie inalta, se cupleaza prin insurubare si sunt etansi. In unele aplicatii pot fi folositi pana la 11 GHz. Exista doar in variante de 50 ohm. Designul special permite acestor conectori rezultate excelente privitor la valoarile VSWR si distorsiuni de intermodulatie. Se foloseste ca solutie pentru frecvente inalte si putere medie avand rezistenta la vibratii si protectie IP 68.

lista completa de conectori N

 

 

UHF

Seria UHF are un cost scazut se foloseste in aplicatii cu frecventa minima cuplarea facandu-se prin insurubare. Pot suporta o frecventa de maxim 200 MHz si se pot atasa cablurilor cu un diametru de maxim 11 mm. Impedanta nu este controlata.

lista completa de conectori UHF

Mini-UHF

Este varianta miniaturizata a UHF dar cu performante electrice imbunatatite. Poate fi folosit pana la frevente de 2.5 GHz, 50 ohm pentru cabluri flexibile. Mini-UHF este folosibil in domenii precum comunicatii mobile, in mod special in autovehicule.

lista completa de conectori Mini-UHF

 

 

FME

Utilizabil pana la 2 GHz,50 ohm, FME este un conector coaxial miniaturizat. Fiind compact si durabil este recomandat pentru folosirea in domeniul comunicatiilor mobile in special pentru autovehicule.

lista completa de conectori FME

  SMA

In functie de tip se pot folosi la frecvente de chiar peste 18 GHz, 50 ohm.  Se folosesc in comunicatii si echipamente de test si satelit. Sunt conformi IP68.

lista completa de conectori SMA

 

 

SMB/SMC/SMS

Acesti conectori sunt similari ca dimensiune dar au moduri de cuplare diferite: SMB de tip snap-on si functioneaza pana la 4 GHz, SMC prin insurubare si este utilizabil pana la 10 GHz iar SMS are cuplarea prin alunecare si este recomandat pt folosirea in sisteme rack sau panou pana la maxim 4 GHz. Impedanta este de 50 ohm si se pot folosi in toate tipurile de echipamente electronice.

lista completa de conectori SMB/SMC/SMS

  SSMB

Se cupleaza prin sistemul snap-on si suporta frecvente de maxim 3 GHz la 50 ohm. Se folosesc pentru cabluri flexibile de tip RG-316 sau RG-178. Datorita dimensiunilor reduse sunt recomandati pentru instrumente miniaturizate sau echipamente de comunicatie.

lista completa de conectori SSMB

 

 

MCX

Cuplare prin sistemul snap-on si frecventa maxima de 6 GHz. Dimensiunea redusa il recomanda pentru instalarea in instrumente mici si echipamente pentru comunicatii.

lista completa de conectori SMB/SMC/SMS

MMCX

Conector micro-miniaturizat, varianta a MCX care utilizeaza acelasi sistem de cuplare snap-on fiind folosibil pana la 6 GHz. Datorita dimensiunii extrem de reduse se pot folosi in cele mai mici instrumente precum si echipamente de comunicatie personale.

lista completa de conectori MMCX

 

 

SMP

Seria SMP este formata din conectori miniaturali cu conectare prin impingere, cu frecventa de taiere de pana la 12GHz.Impedanta este de 50ohm si sunt conformi standardului militar MIL-STD-348A.

Lista completa de conectori SMP

 

1.6/5.6

Sunt disponibile 3 tipuri de cuplare: snap-on care permite cuplarea sigura si rapida, inusurubare si cuplare prin alunecare. Frecventa maxima este de maxim 1 GHz iar impedanta este de 75 ohm.

lista completa de conectori 1.6/5.6

 

 

7-16

Folosit cu precadere in echipamente pentru statii de baza este 7-16 este un conector durabil, de precizie, rezistent la factori de mediu. In unele aplicatii poate fi folosit pana la 7.5 GHz. Designul special ii ofera nivele de performante extraordinare, incadrandu-se in categoria conectorilor ce permit putere mare si frecvente inalte.

lista completa de conectori 7-16

 

 

Conectori transformabili

Acest tip de conector special se poate asambla fie drept fie la unghi de 90 grade. Cu un singur conector si diverse parti de fixare pe cablu se poate obtine o mare varietate de conectori permitand reducerea stocurilor.

lista completa de conectori transformabili

 
 

R-TNC, R-SMA, R-BNC

Conectorii Reverse sunt foarte populari in aplicatii de tip WLAN. Functioneaza la frecvente de pana la 6 GHz, 50 ohm si se pot fixa pe cabluri de tip RG-174 sau RG-58. R-SMA si R-TNC indeplinesc cerintele IP68 iar R-BNC IP54

lista completa de conectori R-TNC, R-SMA, R-BNC

 

F

 Conectorii F de la Telegartner sunt proiectati pentru folosirea la frecvente de pana in 3 GHz si de aceea sunt ideali pentru aplicatii HDTV. Conectarea este pe filet iar impedanta de 75ohm

Lista completa de conectori F

 
 

QLS

Conectori QLS (Quick Lock Standard) sunt o alternativa sigura si fiabila la conectorii standard SMA. Mecanismul de blocare rapid economiseste timpul si se face fara scule speciale.

lista completa de conectori QLS

 

Adaptori

Acest tip de conector special se poate asambla fie drept fie la unghi de 90 grade. Cu un singur conector si diverse parti de fixare pe cablu se poate obtine o mare varietate de conectori permitand reducerea stocurilor.

lista completa de conectori de adaptare